Шукати в цьому блозі

суботу, 23 листопада 2013 р.

33-тя весна у ХХ столітті


На підвіконні палахтить
Скорботи полум’я священне –
То свічка пам’яті горить
За всіх безвинно убієнних.
         
(Наталка Тривайло)

     
       Сьогодні ми схиляємося в глибокій скорботі перед пам'яттю жертв голодомору. 80 років тому у 1932-1933 роках, нищівно й нещадно він пройшов нашою землею, залишивши болючий слід в свідомості українського народу. 
       23 листопада 2013 року в Копичинецькій міській бібліотеці для дітей організована викладка літератури на тему: «33-тя весна у ХХ столітті».Читачі прослухали бесіду-роздум.






Бібліотекар Ділай О. М. розповіла коротенько історію цієї пам'ятної дати,  показала книги даної тематики, які представлені на виставці. Діти в свою чергу поділилися знаннями про голодомор, отриманими з переказів своїх дідів і прадідів, розповіли про книги художньої літератури, які самі прочитали.

                            




З цієї нагоди у Копичинцях, біля пам'ятника жертвам переселення лемків на Україну з етнічних земель Польщі,  відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання. Отці міських церков віслужили панахиду за загиблими під час голодомору. Всі присутні виклали свічки у вигляді хреста і з цифрами 33, як згадку про скорботні роки. В заходах взяла участь громада міста в тому числі й працівники Копиичнецької міської бібліотеки для дітей.



Нехай у полум’ї свічок залишиться пам'ять про минувшину, а шлях у майбутнє України буде щасливим і світлим.

Немає коментарів:

Дописати коментар