Шукати в цьому блозі

вівторок, 15 липня 2014 р.

Тепло родини зігріває

Родинне зібрання в Копичинецькій міській бібліотеці для дітей.

 13 липня 2014 року в Копичинецькій міській бібліотеці для дітей відбулося родинне зібрання міського товариства "Лемківщина", приурочене Міжнародному дню родини, що відзначався світовою спільнотою 8.07 2014 року.



     Засідання провів голова товариства Пласконь І.І. Він підсумував роботу об'єднання за півріччя, розповів про зібрання голів районних осередків в Тернополі, яке відбулося нещодавно, поділився планами на майбутнє.
     Порадувала спільноту і "свіженька" преса. Нові надходження газети "Дзвони Лемківщини" стали предметом голосного читання з обговоренням.


   Особливо цікавою виявилася стаття з рубрики "Тарас Шевченко - 200"
 Грабчак В.,  Тиханського М. Лемківщина у вінок пошани великому Кобзареві [Текст]/ В. Грабчак, М. Тиханського// Дзвони Лемківщини. - 2014. - №2. - С.2
 
  Лемківський гумор на останній сторінці трішки повеселив громаду.
 
   Бібліотека запропонувала відвідувачам викладку літератури:
 "Моя стражденна Лемківшина".
 
  
 
   Світлини з альбому "Лемківщина" викликали спогад про події минулих років. Навіяли смуток, бо багато поважних краян вже відійшло у вічність.
 

 
   До розмови спонукала і рубрика з газети Дзвони Лемківщини №1 за 2014 рік "Вічна слава героям "Небесної сотні", які полягли за волю України".

 
   Говорили про те, що й лемківська культура влилася в українську, стала її невід'ємною частиною. Сумна лемківська пісня-реквієм "Плеве кача"супроводжувала в останню путь всіх героїв "Небесної сотні". Стала своєрідним символічним плачем України-неньки за своїми героями-синами.



Немає коментарів:

Дописати коментар