Шукати в цьому блозі

середу, 30 липня 2014 р.

БІБЛІОТЕКА. ІНФОРМАЦІЯ. ІНТЕРНЕТ.

                                                       
 На сьогоднішній день важко уявити собі життя без комп’ютера та Інтернету. Інформаційні технології ввійшли у наше життя і зайняли чільне місце в повсякденному житті: вдома, на роботі, в школі. Інтернет допомагає дітям вирішувати домашні завдання, спілкуватися з друзями, проводити цікаво свій вільний час, а дорослим -
став незамінним помічником у
всіх сферах нашого  життя.

В 2011 році бібліотека взяла участь в конкурсі «Глобальні бібліотеки» «Бібліоміст» - Україна. І вже з 1 грудня 2012 року читачі отримали в користування два новеньких комп’ютери та безкоштовний доступ до Інтернету. З того часу бібліотека для дітей разом зі своїми читачами освоює інформаційні технології в повному обсязі.
Комп’ютерний і читальні зали ніколи не бувають порожніми.
З появою комп’ютерів виникла необхідність створення комп’ютерного гуртока «Павутинка». Він зібрав дітей, які проявили найбільшу цікавість до вивчення інформаційних технологій. Гуртківці активно проявляють свою творчість на блозі Копиичнецької міської бібліотеки для дітей, беруть участь у віртуальних конкурсах, допомагають бібліотекарям у підготовці масових заходів,спілкуються в Skypi, соціальних мережах, грають в ігри, слухають музику і т.д.
Цього року члени гуртка Калимін Ігор і Романюк Остап взяли участь у шевченківському фотоконкурсі, який проводила Національна бібліотека України для дітей, під назвою: «map-Ukraine Шевченкіана».
Блог Копичинецької міської бібліотеки для дітей «Копичинецькі читайлики» викликали великий ажіотаж у жителів та гостей нашого міста.За час існування його переглянули вже понад 8500 тисяч разів. Тут  бажаючі можуть дізнатись про масові заходи, що проводяться бібліотекою. Найбільшою популярністю користується сторінка наших читачів «Копичинецькі читайлики».  Цікавою була віртуальна фотовиставка Ігоря Калиміна «Світ очима дітей»; розповіді учасників гуртка «Друзі книги» про свої літні канікули та віртуальна виставка робіт Пристаж Христини «Прекрасне поруч».
Бібліотека співпрацює з громадськими організаціями, школами та дитячим садочком «Барвінок». До послуг наймолодших відвідувачів-малят працює кінозал в бібліотеці. Тут демонструється фільми, відео, мультфільми.
Інформацію про роботу Копичинецького міського товариства «Лемківщина» та клубу за інтересами «Ми і наші діти» створеного бібліотекою спільно з товариством, можна знайти на блозі за рубрикою «Лемки».
В червні 2014 року бібліотека включилася в конкурс «WikiDey» – фінальний захід в рамках проекту Вікіпедія. Для участі потрібно було написати краєзнавчу статтю у всесвітню інтернет-енциклопедію - Вікіпедію. Конкурс виявився настільки цікавим, що бібліотекарі самі взяли в ньому участь та ввійшли до числа переможців.
Завідуюча Копичинецької міської бібліотеки для дітей Турок Г. М. створила статю: «Церква Воздвиження Чесного Хреста в Копичинцях»;  бібліотекар Ділай О.М. - статтю: «Богдан Савка. З когорти знавців рідного краю».
Нещодавно Вікіпедія України спільно із програмою «Бібліоміст» підвели підсумки і оголосили результати конкурсу «WikiDey», у якому три бібліотеки нашого району: Гусятинська центральна районна бібліотека, Копичинецька міська бібліотека для дітей та Копичинецька міська бібліотека для дорослих представляли Тернопільську область. У номінації «Найкраща Wiki – стаття» переможцями є наші земляки:
1.     Благута Оксана Тадеївна
2.     Ділай Олександра Михайлівна
3.     Дмитрів Леся Миронівна
4.     Савка Руслана Мирославівна
5.     Семеняк Юлія Олегівна
6.     Турок Галина Миколаївна
Завдяки програмі «Бібліоміст» працівники Копичинецької міської бібліотеки для дітей та її користувачі мають чудову можливість реалізувати себе не тільки в творчому плані, а ще й в знанні інформаційних технологій.

Немає коментарів:

Дописати коментар