Шукати в цьому блозі

середу, 7 серпня 2013 р.

НОВИНИ З ЛЕМКІВЩИНИ.



    
  3-4 cерпня 2013року в м.Монастириськах  Тернопільської області , в урочищі Бичова,  пройшов  ХV Всеукраїнський фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини».
Гусятинський район, вже традиційно, на ватряному полі  облаштовував  виставковий  павільйон, де були представлені: картини М.Лихоти, з зображеннями лемківських церков; предмети побутового вжитку: одяг, писанки, вишиті рушники і т. д…


     Цьогоріч  наша бібліотека взяла участь кількома експонатами: «Презераместари фотографії» (ретро-фото-спогад) та книгами до загальної книжкової виставки ( спільно з бібліотекою для дорослих  м.Копичинці).
     На великій сцені свою майстерність демонстрували і колективи аматорського мистецтва нашого району; зокрема, дитячий зразковий ансамбль «Первоцвіт»(м.Копичинці)  та хореографічна студія  «Мрія» (с.Васильківці). Мистецький керівник - заслужений працівник культури О. Дереворіз. Учасники  цього колективу Мартинишин Марійка та Діана - вихідці з лемківських родин, тому на фестивалі вони  брали участь ще й як члени клубу «Ми і наші діти», що діє на базі нашої бібліотеки, спільно з міським товариством «Лемківщина».
      Готуючись до фестивалю бібліотечка міського товариства «Лемківщина» поповнилася кількома новими книгами. Пропонуємо їх для ознайомлення.
      


П А Ж’Я Т І
Богдана Ігоря АНТОНИЧА,

поета, що своїми творами про­славив свою вужчу Батьківщи­нуЛемківську Землю, і що, незважаючи на своє недовго­часне життя, силою і яскраві­стю свого таланту добув собі тривале місце в історії україн­ської поезії,
присвячує це видання
ОРГАНІЗАЦІЯ ОБОРОНИ ЛЕМКІВЩИНИ





 





Акція “Вісла” - завершальний етап депортації українців Польщі. Істо­рична спадщина і суспільна свідомість. 36. наук, праць. - Львів, 2013. - с.
У книжці розкрито геополітичні передумови, показано хід та етно­культурні наслідки проведення завершального етапу депортації українців Польщі — акції “Вісла”. 
Редакційна колегія:
Степан Майкович, голова Львівської обласної організації Всеукраїн­ського товариства “Лемківщина”
Андрій Тавпаш, член правління Львівської обласної організації Все­українського товариства “Лемківщина”, член Фундації дослідження Лем- ківщини у Львові
Ольга Кровицька, членкиня Фундації дослідження Лемківщини у Львові
Обкладинка: Василь Сава
І5ВИ 978-966-02-6349-9


     
      Всіх, хто зацікавився, вище вказаною літературою, запрошуємо відвідати Копичинецьку міську бібліотеку для дітей, оскільки «Лемківська бібліотечка» знаходиться саме тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар