Шукати в цьому блозі

середу, 9 жовтня 2013 р.

Цілую бабусі натруджені руки

 1 жовтня 2013 року до Міжнародного дня людей похилого віку в Копичинецькій міській бібліотеці для дітей пройшла бесіда на тему: «Цілую бабусі натруджені руки».
 В читальному залі бібліотеки оформлена викладка літератури: «А бабусю і дідуся я люблю».






Розпочався захід з того, що бібліотекар читального залу Ділай О.М. розповіла дітям історію походження цього свята.
Щорічно 1 жовтня світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку. Він виник з ініціативи Генеральної асамблеї ООН 14 грудня 1990 року. Одним з головних поштовхів до офіційного затвердження цього свята стало дуже швидке старіння людей, що живуть на землі.
 В Україні кожен п’ятий мешканець – це особа похилого віку, шоста їх частина – самотні люди
Цей день – це можливість нагадати вам діти про обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, своїх бабусів і дідусів.
У наймудрішій книзі на землі, в Біблії, Святому Писанні, відкрито говориться про те, що від нашого ставлення до старшого покоління безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Зневагою до проблем літніх людей ми сіємо свої власні майбутні проблеми. Тож давайте будемо шанувати своїх рідних, а також з повагою ставитись до тих людей, які залишились самотніми і допомагати їм у всьому. Тоді нашими спільними зусиллями цілком можливо забезпечимо, не тільки щоб ми жили довше, але й щоб наше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило глибоке задоволення. 
Далі діти поділились, як вони вітали своїх рідних зі святом і переглянули книги.




Немає коментарів:

Дописати коментар