Шукати в цьому блозі

четвер, 10 жовтня 2013 р.

Інтернет у нашому житті

 
      9 жовтня 2013 року в Копичинецькій міській бібліотеці відбулася День нової книги на тему: «Інтернет у нашому житті».

У теперішній час Інтернет - це невід'ємна частина людського життя. Зараз у ньому працюють більш ніж 300 мільйонів людей.
Інтернет має як позитивні, так і негативні сторони.
       Одною з позитивних сторін Інтернету є те, що він є самою великою бібліотекою у світі. Тут можна знайти реферати і інформацію на будь-які теми, починаючи з погоди і останніх новин і закінчуючи науковими роботами і найважливішими відкриттями. Другою позитивною стороною Інтернету є чат. Це досить гарний спосіб спілкування, бо одночасно можна спілкуватися з багатьма людьми, знайомитися та дізнаватися багато цікавого. Також дуже зручною і корисною, особливо для зайнятих і ділових людей, є Інтернет-пошта. Вона дозволяє пересилати і отримувати листи з різних кінців світу за лічені секунди, тоді як звичайною поштою це може зайняти тиждень або навіть більше. До того ж вона майже безкоштовна і не потребує багато часу. Ще однією позитивною стороною Інтернету є реклама і магазини. Тут можна знайти будь-яку продукцію, подивитися ціну, магазини, де продається цей товар та іншу інформацію, і за бажанням придбати.
      Однією з негативних рис Інтернету є віруси. Можна занести вірус до свого комп'ютера, відкривши повідомлення, яке містить вірус, або просто скачавши текстовий файл. Тому потрібно встановлювати антивірусні системи або просто бути обережним з листами. Іншою негативною стороною Інтернету є віртуальні ігри. Взагалі комп'ютеризація приховує в собі певну небезпеку при неправильному та неграмотному користуванні. Тому існує загроза, що у віртуальній реальності людина може втратити орієнтири в світі, перестати розуміти, що реально, а що ілюзорно. В наш час ще не говориться про це в широкому масштабі, оскільки віртуальна реальність ще не набула такого поширення, однак вченими світу вже проводяться дослідження змін особистості під впливом інформаційних технологій.
       Що стосується цензури в Інтернеті, то вона звичайно потрібна. Зараз можна знайти сайти, де б зберігалася інформація про те, як, наприклад, зробити бомбу з підручних матеріалів або як підняти паніку у натовпі людей та таке інше. Звичайно таку інформацію потрібно знищувати. Теж саме стосується і текстових документів з неформативною лексикою. На жаль на сучасному етапі цензура в Інтернеті не дуже розвинена, бо прослідкувати такі документи дуже важко і постійно з'являються нові, але все ж таки мають існувати такі люди і спеціальні служби, які цим займаються.
Таким чином можна сказати, що Інтернет є важливою і невід'ємною частиною сучасного світу і людина вже не можемо уявити своє життя без нього.
Читачі переглянули новинки літератури і прослухати бесіду про Інтернет.



Немає коментарів:

Дописати коментар