Шукати в цьому блозі

четвер, 25 квітня 2013 р.

РОЗДУМИ НАД ХРЕСНОЮ ДОРОГОЮ ГОСПОДА НАШОГО ІСУСА ХРИСТА

 


                                                                   Духовний лекторій  «Шлях до спасіння»
Урок духовної краси  3.
 

   
     Зустріч читачів Копичинецької міської бібліотеки для дітей (учнів 5-7 класів ЗОШ №2 м.Копичинці) з отцем Ярославом Безкоровайним, настоятелем каплиці Святого Пантелеймона - цілителя,що знаходиться при Копичинецькій районній лікарні, відбулася в читальному залі бібліотеки 25 квітня 2013 року.


     Розпочалася зустріч з молитви. «Отче наш», мовлене в книгозбірні, якось по-особливому проникло в серце, підкреслило значимість події.



    «Розважати будемо над Хресною дорогою Господа нашого Ісуса Христа, над страсними муками його в ім`я нашого спасіння. Ми маємо той останній тиждень великого посту, вже з наступного понеділка настає страсний тиждень. Отже підходять до завершення всі богослужіння в пості, мається на увазі сорокаусти і Хресні дороги,що правляться по наших храмах. Бо далі підготовлятимемося до розважання над страстями Христовими, до поклоніння Плащениці і, найважливіше, що  будемо готуватися до Великодня - Воскресіння Христового, що і є кульмінацією нашої Хресної дороги». Розповідаючи про всіх  дійових осіб із Хресної дороги  отець детально  роздумував чому так, а не інакше поступив кожен із них. Чи мали вони вибір, вибір поступити за власним сумлінням, по – совісті, або ж за прагненням втриматися за посаду, як Понтій  Пилат? Симон Киринеєць допомагає Ісусові нести хрест з примусу чи за бажанням? І чого ми маємо навчитися у Вероніки?…  Чи повчальними для нас сьогодні можуть бути їх вчинки?
    Далі о.Ярослав акцентував увагу на тому, що незабаром ми святкуватимемо Вербну Неділю або Вхід Господній у Єрусалим. Розповів історію свята.



       Зав. бібліотекою Турок Г.М. звернула увагу  читачів на викладку  літератури під назвою: «Не  я  б`ю, верба б`є.  За тиждень – Великдень». Коротенько  переглянувши книги, сказала що відомості про всі вказані події можна знайти також в інтернеті. Запросила дітей до комп`ютерного залу, де бібліотекар Ділай О.М. продемонструвала, як це зробити. Принагідно роздала всім присутнім інформаційні листки «Інтернет – для дітей».



Немає коментарів:

Дописати коментар