Шукати в цьому блозі

четвер, 28 березня 2013 р.

"Лемки на Україні"


Середа, 5 вересня 2012 р. Інформація з блогу Гусятинської ЦБС.
       26 серпня 2012року в приміщенні Копичинецької міської бібліотеки для дітей відбулися збори міського товариства «Лемківщина» та чергове засідання клубу за інтересами «Ми і наші діти».
      Повістка денна насичена. Спочатку Дровняк Я.А. поділився з присутніми своїми спогадами про цьогорічну поїздку на фестиваль лемківської культури «Ватра» в місто Ждиню (Польща), продемонстрував відео. Завязалася цікава розмова. Присутні лемки з Хоросткова Савка М.Ю., Мориляк Л.Ф. розповіли про поїздку на фестиваль в м. Монастириська (5-6 серпня 2012р.)

       Турок Г.М., завідувачка бібліотекою, ознайомила присутніх з новинками літератури на лемківську тематику. Лемківську бібліотечку поповнила книга Боднарчук Ю.Ю. «Шлях розпачу і надії», яка має підзаголовок «Соціально-економічні умови депортації та розселення на Тернопільщині українців із Польщі». Монографія. Книга надрукована в 2012 році у видавництві «Економічна думка ТНЕУ», Тернопіль. А також розповіла про участь в фестивалі членів клубу «Ми і наші діти». Цьогорічною новацією, стала I - ша «Дитяча Ватрочка» проведена в рамках XIV фестивалю «Дзвони Лемківщини».














       Голова районного товариства «Лемківщина» Пласконь І.І. вручив грамоту учаснику «Дитячої Ватрочки» Іванкову Олексі, роботи якого з орігамі сподобалися багатьом відвідувачам.


      Іван Іванович привітав всіх присутніх з Днем Незалежності України. Сестрички Мартинишин Діана і Марія продекламували вірші про Україну, виконали патріотичні пісні.

 
     Всі присутні привітали з Днем народження пані Марію Щетину. 92 рік вона відсвяткувала 25 серпня, отож Пласконь І.І. і Турок В.П. вручили поважній лемкині квіти та пам’ятну адресу на згадку.

Немає коментарів:

Дописати коментар